Tuva

TUVA  (Åbyfjorden Dream of Daisy)

Rase: Barbet, fransk vannhund

Oppdretter: Jill Blomgren, Åbyfjordens

Født: 29.06.14

Mor: Clayhill Eponine

Far: Da Vinci de la Colline des Violette

HD-status: A

AD-status: O

Øyestatus: Uten anmerkning pr 19.12 2018

Høyde; 54,5 cm,    Vekt; 25 kg

Gjennomført BPH (personlighetstest i Sverige)

Titler: N uch, S uch, EJW - 15


Tuva kommer fra et valpekull med 9 valper.

Helt fra hun var liten valp har hun vært ganske selvstendig, men samtidig veldig oppmerksomme på oss. Hun er rolig og behagelig, og hun har lært mye av Ida. På turer holder hun seg alltid i nærheten, og kommer når vi kaller. Hun er letttrent - og ser ut til å ha det gøy når vi holder på å trene. Hun er veldig enkel å ha med på besøk til andre - hun bare legger seg ned og tar livet med ro. Og i tillegg er hun veldig glad i mennesker , og trives godt sammen med barn i alle aldre.

Hun har en viss grad av jaktlyst, så småfugler og våre katter er yndet jaktobjekter, men når kattene stopper og legger seg ned så  stopper Tuva også!


Da Tuva var 4 mnd gammel klippet vi henne helt ned med maskin - dette etter råd fra oppdretteren. Siden da har vi latt det gro ut for å få en relativt lang pels for utstilling. Dette krever at vi bruker en del timer i måneden på børsting og kamming. Da hun var 15 mnd gammel klippet vi henne helt ned med maskin igjen, unntatt hodet som ble klippet  lett med saks. I løpet av vinteren fikk dette gro ut igjen med tanke på kommende utstillingssesong.


I april 2015 var Tuva på sin første utstilling. Hun var den eneste Barbet som stilte! Hun oppførte seg eksemplarisk, og resultatet ble Cert og BIR - morsomt!


I august stilte vi henne ut igjen på Jakt & fiskedagene her i Elverum. Igjen var hun den eneste barbet som deltok, Denne gangen ble resultatet Stort Cert og BIR!


I september deltok vi på European Dog Show. Der var hun den eneste Barbet som stilte i tispe, unghundklassen, men totalt stilte det 7 Barbet - alle fra andre land. Morsomt å for en gang skyld å studere flere hunder av samme rasen! Resultatet ble Exc og reserve Cert. I tillegg fikk hun tittelsen European Junior Winner 2015!!


Juni 2016 fylte hun 2 år, og noen dager etter bursdagen deltok vi på en lokal utstilling i nærheten, i Våler, og her fikk hun det siste certet som var nødvendig for å bli Norsk Utstillingschampion!


I September 2016 dro vi til Ljungskile i Sverige sammen med Jill, oppdrettern til Tuva, og Tuvas søster, Danielle. Her fikk Tuva Cert igen, og dermed er hun også svensk utstillingschampion!


I perioden fra 2016 til 2019 har vi deltatt på flere utstillinger, og hun har nå fått svensk Nordic Cert, og har to Cacib.


En av Tuva sine favoritt-sysler er å gå spor. Hun er utrolig ivrig, og ble forbausende flink etter kort tid. Nå legger vi relativt lange spor, men innlagte utfordringer, som krysse veier, utlagte pinner, lengre liggetid på sporene osv. 

Hun er også veldig glad i å gå på turer, og om vinteren er hun med og trekker oss på skiturer.

Hun er også ekstremt glad i svømme, så hver sommer tilbringer vi ,mye tid nede ved Glomma der yndlingsøvelsen er å hente dummier vi kaster ut - hun kan holde på i timesvis.....


Mai 2016 deltok vi på vår første brukshundkonkurranse i spor i klasse D. Resultatet ble så bra at vi fikk opprykk til klasse C.

Samme måned gjennomførte vi BPH i Sverige. BPH (Beteende og personlighetstest, hund) er en bskrivelse av hundens oppførsel og reaksjoner i en rekke situasjoner og øvelser. Vi fikk i all hovedsak bekreftet det vi vet om Tuva. Hun er passe interessert i å hilse på fremmede, hun er ikke en tøff hund og trekker seg unna skremmende opplevelser, men er kjapp til å avreagere. Hun har ingen problemer med å takle ukjente omgivelser og ukjente underlag.

Les mer om resultatet HER


Sommeren 2017 ble Tuva parret med en nederlandsk hannhund, Tamino wom Staufner Schlossberg (Ollie). resultatet ble et kull født 18.09.17 på 9 valper, 2 hannhunder og 7 tisper.